Agenda - Helderse Vereniging voor Sociale Geschiedenis

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Agenda

Agenda

Activiteiten agenda 2018  

Op Maandag 16 april 2018 zal de Helderse Vereniging voor Sociale Geschiedenis een fotolezing presenteren om 20.15 uur in Buurthuis Elto aan de Crocusstraat.

HISTORISCHE FIETSTOCHT HVSG

Op zaterdag 23 juni 2018 om 10.00 uur organiseert de Helderse Vereniging voor Sociale Geschiedenis weer haar Historische fietstocht door Den Helder.

Op zaterdag 8 september hebben we weer de open Monumentendag. Wij als Helderse Vereniging voor Sociale Geschiedenis zijn natuurlijk weer van de partij met een fietstocht.

Wij komen samen om 10.00 uur en wonen de opening van de Monumentendag bij,  de georganiseerd word in het gebouw van de Vrij Metselaars op de Molengracht 5 gedaan.
U bent daar van harte welkom. Tussen 10.00 uur en plm. 10.30 uur is de officiele opening, na de opening bestaat er de mogelijkheid voor een rondleiding en voorlichting
door een van de leden van de Vrij Metselaars door het gebouw en in de Werkplaats.

Om 11.00 uur stappen we op de fiets langs de grachtengordel en krijgt u uitleg over wat we allemaal passeren.

Ons volgende monument wat we op onze fietstocht gaan bezoeken is het Carillon. Wij hebben voor u een afspraak met de gemeente gemaakt dat we in het carillon kunnen gaan kijken zodat we eens kunnen zien waar de beiaardier het klokkenspel bespeeld. Na ons bezoek aan het Carillon stappen we weer op de fiets en gaan kris kras door Oud Den Helder richting ons volgende monument waar we binnen gaan kijken. Dit is de zogenoemde Sani bunker in het Timorpark.

We zien u graag bij de start en anders uiterlijk 11.00 uur vertrekken wij aan de Molengracht.

De tocht is gratis en voor iedereen die maar mee wil fietsen.
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu